sobota, 17 sierpnia 2013

Ciasteczka z jabłkami.

Składniki:
  • 250 g twarogu
  • 250 g mąki
  • 250 g margaryny
Wszystkie składniki zagnieść. 


Z ciasta wycinać krążki wielkości szklanki. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki  a następnie w plasterki. Na środek krążka położyć jabłko i złożyć na pół. Posmarować jajkiem i posypać cukrem. W piekarniku z termoobiegiem piec w temperaturze 150-160 stopni przez 20 minut. 



Można je również posypać cukrem pudrem po upieczeniu, ale ja akurat nie lubię ich na słodko i są bez niczego :)


4 komentarze:

  1. Takie jabłkowe ciasteczka to muszą roznosić po domu cudowny zapach:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam niedawno takie ciasteczka z podobnego przepisu. Są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe :) Lubię zapach pieczonych jabłek, szarlotek, itp :) Kupuję ten przepis!!! :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!