poniedziałek, 11 listopada 2013

Schabowy z marchewką.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
  • mąka
  • sól
  • 1 duża marchew
  • pół pora
  • ząbek czosnku
  • tłuszcz do smażenia
  • majonez
  • keczup 


Schab rozbić, posolić z obydwóch stron, opanierować w mące, smażyć.
Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Gdy schabowe będą usmażone polać keczupem, na to pokrojony drobno por, majonez, posypać startą marchewką z czosnkiem.
Zapiekać w piekarniku przez 20 minut w 140 stopniach (piekarnik z termoobiegiem).




WIELKA PROŚBA! :)
Jeśli ktoś miałby ochotę to proszę o zagłosowanie w konkursie na Facebooku :)
W konkursie startuje przyjaciółka i za każdy oddany głos obydwie bardzo dziękujemy! :)


2 komentarze:

  1. Mmmm wyglądają smakowicie !! :)

    Zapraszam do mnie na rozdanie : http://land-of-bliss.blogspot.com/2013/10/rozdanie.html

    Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!