Składniki:
- 440 g mąki
- 220 g masła
- 190 g cukru
- 10 g cukru waniliowego
- 80 g budyniu śmietankowego/waniliowego
- 4 żółtka
- 4 łyżki mleka
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masło, mleko, mąkę i na końcu budyń. Gdy ciasto będzie jednolite, uformować w kulę i wsadzić na 1 godzinę do lodówki.
Po godzinie wyjąć, formować rogaliki i układać na formie. Piec 15 minut w temperaturze 160 stopni w piekarniku z termoobiegiem.
Po upieczeniu obtoczyć w cukrze pudrze lub cukrze waniliowym.
Przepis wykorzystałam z bloga
Takie domowe ciasteczka są najlepsze. Więcej do szczęścia nie potrzeba tylko takie ciasta i herbatka :) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńjutro zrobię :)
OdpowiedzUsuń