piątek, 15 maja 2015

Ciasteczka z budyniem.


Składniki:

  • 440 g mąki 
  • 220 g masła
  • 190 g cukru
  • 10 g cukru waniliowego 
  • 80 g budyniu śmietankowego/waniliowego 
  • 4 żółtka
  • 4 łyżki mleka 


Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać masło, mleko, mąkę i na końcu budyń. Gdy ciasto będzie jednolite, uformować w kulę i wsadzić na 1 godzinę do lodówki.
Po godzinie wyjąć, formować rogaliki i układać na formie. Piec 15 minut w temperaturze 160 stopni w piekarniku z termoobiegiem.
Po upieczeniu obtoczyć w cukrze pudrze lub cukrze waniliowym.



Przepis wykorzystałam z bloga 

2 komentarze:

  1. Takie domowe ciasteczka są najlepsze. Więcej do szczęścia nie potrzeba tylko takie ciasta i herbatka :) Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. jutro zrobię :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!