poniedziałek, 16 czerwca 2014

Tort bezowy.


Tort bezowy zrobiony na urodzinki mamy :)
Spody kupiłam, ale następnym razem pokuszę się o własnoręczne zrobienie :)

Krem chałowy:

  • 0.5 litra mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2 kostki masła
  • 30 dag chałwy waniliowej

Ugotować budyń i odstawić do ostudzenia.
Gdy będzie już gotowy utrzeć z masłem. Dodać chałwę i utrzeć na gładką masę. 

Spody bezowe przekładać kremem. Ja na jedną warstwę położyłam również truskawki :) Dekoracje zrobiłam z masy cukrowej. Wierzch posypałam wiórkami kokosowymi, zabarwionymi barwnikami :) 





6 komentarzy:

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!