sobota, 26 kwietnia 2014

Sernik Katarzynka


Składniki:
  • 1 kg sera
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1 kostka margaryny
  • 7 paczek pierników Katarzynki (ja użyłam innych)
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 0.5 szklanki mleka
  • rodzynki
  • polewa

Margarynę, jajka, cukier zmiksować w garnuszku. Postawić na małym ogniu i podgrzać, następnie dodać ser. Gotować 15 minut. Następnie dodać mleko wymieszane z mąką, rodzynki. 
Na formie ułożyć pierniczki. Zalać je ciepłą, ale nie gorącą masą serową. Na wierzch ułożyć kolejną warstwę pierników. Ciasto schłodzić. Można polać polewą. 


2 komentarze:

  1. czy te pierniki niesą zatwarde?? mam jeden przepis z pierniakami i rodzina nielubie zabardzo ciasta z nimi bo że zatwrade są

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!