piątek, 21 lutego 2014

Sałatka ryżowo - pieczarkowa.

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • pęczek koperku 
  • 0.5 kg pieczarek
  • 1 mała cebulka

Pierś ugotować z odrobiną kucharka. Gdy będzie już gotowa - miękka, wyjąć, a do wody w której się gotowała wrzucić ryż. Cebulkę posiekać, zeszklić, dodać drobno pokrojone pieczarki. Podsmażyć. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki razem wymieszać. Dodać majonez. Ja osobiście już nie doprawiam, ale można każdy według swojego uznania :)


1 komentarz:

  1. Ja jeszcze przed obiadem, więc właśnie wycieram zaślinioną klawiaturę! :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!