Składniki:
- 1 kg sera
- 1 szklanka cukru
- 2 jajka
- 1 kostka margaryny
- 7 paczek pierników Katarzynki (ja użyłam innych)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 0.5 szklanki mleka
- rodzynki
- polewa
Margarynę, jajka, cukier zmiksować w garnuszku. Postawić na małym ogniu i podgrzać, następnie dodać ser. Gotować 15 minut. Następnie dodać mleko wymieszane z mąką, rodzynki.
Na formie ułożyć pierniczki. Zalać je ciepłą, ale nie gorącą masą serową. Na wierzch ułożyć kolejną warstwę pierników. Ciasto schłodzić. Można polać polewą.
czy te pierniki niesą zatwarde?? mam jeden przepis z pierniakami i rodzina nielubie zabardzo ciasta z nimi bo że zatwrade są
OdpowiedzUsuńNiee, pierniczki miękną i nie są twarde :)
Usuń