Składniki:
- paczka biszkoptów
- paczka herbatników
Masa bananowa:
- 4 banany
- 4 łyżki cukru pudru
- sok z cytryny
- 0.5 litra śmietany kremówki
- galaretka cytrynowa
Banany zmiksować z 2 łyżkami cukru i sokiem z cytryny.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Ostudzić. Śmietankę ubić z 2 łyżkami cukru pudru (trochę odłożyć do wyłożenia na wierzch). Pod koniec ubijania dodać banany. Na koniec wlewać małym strumieniem zimną galaretkę.
Tortownicę wyłożyć biszkoptami.
Na biszkopty wyłożyć masę bananową, przykryć herbatnikami, wyłożyć resztę śmietany bez bananów. Posypać kakao.
To ciasto można również zrobić na zwykłym biszkopcie ;)
Jeśli smakuje tak samo jak wygląda to rewelacja :)
OdpowiedzUsuńPolecam wypróbować ;)
Usuńjest pyszne te ciacho, polecam serdecznie tydzień po tygodniu robiłam;)
OdpowiedzUsuńMiło przeczytać, dziękuję :)
Usuń