Składniki:
- 100 g dowolnego makaronu (u mnie drobne muszelki)
- 1 kalafior
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- laska zwyczajnej kiełbasy lub dowolnej szynki
- 3 ogórki kwaszone
- 2 pomidory
- pół żółtej papryki
- 100 ml śmietany
- 2 jajka
- sól, pieprz
- ser żółty
Makaron ugotować al dente.
Kalafiora ugotować na pół twardo.
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, chwilę przesmażyć.
Ogórki, pomidory i paprykę pokroić w kostkę i dodać do cebuli.
W razie potrzeby podlać wodą. Dusić około 5 minut.
Śmietanę wymieszać z jajkami, doprawić do smaku.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć warstwę makaronu, na to ułożyć kalafior i cebulę z warzywami. Wszystko zalać sosem śmietanowym.
Posypać startym, żółtym serem. Piec 20 minut w temperaturze 160 stopni.
takie bardzo lubię:)
OdpowiedzUsuńOch wygląda smakowicie, szkoda tylko, że nie mogę tego zjeść.
OdpowiedzUsuńMmm pycha!
OdpowiedzUsuńZapraszam do siebie na zupę krem z pieczonych buraków!:)
www.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam :)
Mmm, aż ślinka cieknie. Smakowicie to wygląda i zapewne dobrze smakuje ^^.
OdpowiedzUsuń_____________________________________
http://przez-zycie-z-ksiazkami.blogspot.com