Składniki:
- opakowanie biszkoptów
- dżem wiśniowy
- puszka gotowej masy makowej
Masa serowa:
- 1 kg twarogu półtłustego
- 1 kostka masła
- 8 jaj
- 1 szklanka cukru
- 1 budyń waniliowy
Masło rozpuścić i przestudzić.
Twaróg utrzeć z żółtkami, cukrem, budyniem, masłem. Na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie połączyć z masą serową.
Na blaszce wyłożonej folią aluminiową ułożyć biszkopty, posmarować dżemem wiśniowym, na to wylać połowę masy serowej. Na ser rozłożyć masę makową i przykryć drugą częścią masy serowej.
Piec w temperaturze 150 stopni przez 70 minut w piekarniku z termoobiegiem.
Ciasto możemy również zrobić na biszkopcie lub kruchym cieście :)
Pycha ciacho! No i fajnie że na biszkoptach- szybsze do zrobienia- szybciej gotowe do zjedzenia:))
OdpowiedzUsuń