niedziela, 11 sierpnia 2013

Ryba pod pierzynką z cebuli.

Składniki:

  • pół kg fileta z ryby (np. dorsza)
  • przyprawa do ryb
  • pieprz cytrynowy
  • mąka do obsypania ryby
  • olej do smażenia



  • pół kg cebuli
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • trochę keczupu pikantnego
  • sól, pieprz do smaku


Filety rybne pokroić w paski (ok. 4 cm). Obsypać przyprawami. Obtoczyć w mące, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Udusić do miękkości. Gdy będzie miękka, dodać koncentrat i keczup. Doprawić do smaku.
Na półmisku ułożyć rybę, przykryć pierzynką z cebuli. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!