Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2/3 szklanki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 szklanka mleka
- pół kostki margaryny
- 2 jajka
- 100 g czekolady
Margarynę rozpuścić.
W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i cukier waniliowy, a w drugiej mleko, roztopioną margarynę i jajka. Do składników mokrych łyżką dodawać składniki suche, cały czas mieszając. Całość wymieszać na gładką masę. Czekoladę pokruszyć. Dodać do masy i dobrze wymieszać. Nakładać do foremek. Piec 30 minut w temperaturze 160 stopni z termoobiegiem.
Nominuję Ciebie i Twojego bloga do nagrody Liebster Blog Award i zapraszam do zabawy i bloga po odbiór nominacji: http://kuchniapodlipami.blogspot.com/2014/04/liebster-blog-award-2014.html
OdpowiedzUsuńAhh, następnym razem chyba zrobsiz więcej i wyślesz mi pocztą :D Ewentualnie kurierem ^^ :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
nnatsuu.blogspot.com
Haha :D ciekawe w jakim stanie by doszły :D
Usuńładnie wyglądają :) też dość często robię
OdpowiedzUsuńzapraszam do mnie na rozdanie :)