poniedziałek, 17 lutego 2014

Pulpeciki rybne w sosie śmietanowo - cebulowym.

Składniki:
  • 0.5 kg filetów rybnych
  • 1 jajko
  • bułka namoczona w mleku 
  • pieprz cytrynowy 
  • przyprawa do ryb 

Rybę oraz bułkę zmielić. Wszystkie składniki razem wymieszać. Przyprawić do smaku.
Z masy rybnej formować małe kulki. Obtoczyć w mące. 
W garnuszku zagotować wodę z kostką rosołową lub Kucharkiem.
Obtoczone w mące pulpeciki wrzucać do garnuszka. Gotować 3-4 minuty. 

Sos śmietanowo - cebulowy:
  • 1 cebula
  • 200 ml śmietany 
  • sól, pieprz

Cebulę drobno posiekać, podsmażyć. Śmietanę rozrobić z odrobiną mleka lub wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy cebulka będzie już zarumieniona dodać śmietanę. Ugotowane pulpeciki wrzucać do sosu. 



4 komentarze:

  1. Wygląda super! U mnie dziś bigosik ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę zrobić bo wyglądają smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają smakowicie:) ja jadłam podobne z koperkiem dodanym do masy mięsnej:) u mnie dziś pizza mojej roboty :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja pizzę robię od tygodnia i jakoś zrobić jej nie mogę, bo ciągle coś innego wychodzi :D

      Usuń

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!