Składniki:
- 0.5 kg filetów rybnych
- 1 jajko
- bułka namoczona w mleku
- pieprz cytrynowy
- przyprawa do ryb
Rybę oraz bułkę zmielić. Wszystkie składniki razem wymieszać. Przyprawić do smaku.
Z masy rybnej formować małe kulki. Obtoczyć w mące.
W garnuszku zagotować wodę z kostką rosołową lub Kucharkiem.
Obtoczone w mące pulpeciki wrzucać do garnuszka. Gotować 3-4 minuty.
Sos śmietanowo - cebulowy:
- 1 cebula
- 200 ml śmietany
- sól, pieprz
Cebulę drobno posiekać, podsmażyć. Śmietanę rozrobić z odrobiną mleka lub wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gdy cebulka będzie już zarumieniona dodać śmietanę. Ugotowane pulpeciki wrzucać do sosu.
Wygląda super! U mnie dziś bigosik ;)
OdpowiedzUsuńmuszę zrobić bo wyglądają smacznie :)
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie:) ja jadłam podobne z koperkiem dodanym do masy mięsnej:) u mnie dziś pizza mojej roboty :)
OdpowiedzUsuńJa pizzę robię od tygodnia i jakoś zrobić jej nie mogę, bo ciągle coś innego wychodzi :D
Usuń