Składniki:
- 1 szklanka cukru
- 250 g margaryny
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 5 szklanek mleka
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 4 żółtka
- 2 opakowania krakersów
- cukier puder do posypania
- margaryna i bułka tarta do wysmarowania formy
4 szklanki mleka wlać do dużego garna, po czym dodać cukier, cukier waniliowy oraz margarynę. Podgrzać cały czas mieszając.
1 szklankę mleka połączyć z mąką, żółtkami oraz budyniem, a następnie wymieszać z zawartością garnka. Gotować do powstania gęstego, gładkiego kremu.
Przygotować formę. Na spodzie ułożyć 2 warstwy krakersów. Wylać masę. Rozłożyć resztę krakersów. Posypać obficie pudrem. Ostudzić i wstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!