środa, 26 lutego 2014

Expresowa kremówka.


Składniki:
  • 1 szklanka cukru
  • 250 g margaryny 
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5 szklanek mleka
  • 1 szklanka mąki tortowej 
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego 
  • 4 żółtka
  • 2 opakowania krakersów
  • cukier puder do posypania
  • margaryna i bułka tarta do wysmarowania formy 


4 szklanki mleka wlać do dużego garna, po czym dodać cukier, cukier waniliowy oraz margarynę. Podgrzać cały czas mieszając.
1 szklankę mleka połączyć z mąką, żółtkami oraz budyniem, a następnie wymieszać z zawartością garnka. Gotować do powstania gęstego, gładkiego kremu.
Przygotować formę. Na spodzie ułożyć 2 warstwy krakersów. Wylać masę. Rozłożyć resztę krakersów. Posypać obficie pudrem. Ostudzić i wstawić do lodówki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!