- pierś z kurczaka
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 papryka czerwona
- 0.5 kapusty pekińskiej
- zupka chińska (serowa curry lub ser w ziołach)
- 0.5 puszki ananasa
- przyprawa curry
- majonez
- sól, pieprz do smaku
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, obsypać przyprawą curry i obsmażyć.
Zupkę razem z przyprawą z zupki namoczyć w soku z ananasa.
Paprykę i ananasa pokroić w kostkę, kapustę poszatkować.
Kukurydzę odsączyć.
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku.
Zupkę chińską SEROWE CURRY można dostać w Tesco :) Bo chyba tylko tam się z taką spotkałam :)
jestem taka głodna, a tu takie dobroci, arr!
OdpowiedzUsuńhaha :D
UsuńCurry świetnie komponuje z ananasem, dla mnie pycha!
OdpowiedzUsuń