Uwielbiam je zbierać, ale lubię je również jeść! :D
I tak oto powstały grzybki marynowane :)
Grzyby dokładnie umyć, ugotować w lekko
osolonej wodzie ok. 5-10 minut. Zagotować zalewę i wrzucić do niej grzyby.
Zalewa:
- 4 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- 1 szklanka cukru
- 1 płaska łyżka soli
- cebula
- kilka ziarenek pieprzu, gorczycy, goździków, ziela angielskiego
Zalewę gotować około 2 minuty.
Grzyby układać w słoiku i zalać zalewą, postawić do góry dnem na kilka minut.
Można pasteryzować 10-15 minut.
A oto moje najlepsze wczorajsze zbiory :D
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!