sobota, 13 września 2014

Kotlety grzybowe



Składniki:

  • 75 dag mieszanych grzybów
  • 2 średnie cebule
  • 1.5 szklanki bułki tartej 
  • 2 białka i 1 całe jajko
  • 1 łyżka masła
  • natka pietruszki 
  • sól, pieprz do smaku 

Grzyby gotować w osolonej wodzie przez 15 minut. Odstawić do wystygnięcia.
Cebulę posiekać, zrumienić na maśle. Grzyby i cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać jajko, połowę bułki tartej, natkę, doprawić do smaku. Dokładnie wymieszać, formować kotlety, zanurzać w roztrzepanym białku, obtoczyć w pozostałej bułce tartej, smażyć.

3 komentarze:

  1. W tym roku grzybów rój, więc trzeba je wykorzystać. Twoje kotleciki wyglądają bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze nigdy nie jadłam innych grzybów prócz pieczarek na pizzy ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja jutro robię pierogi z samymi grzybami :) uwielbiam taki farsz z samych mieszanych grzybów i cebuli :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!