Składniki:
- 500 g śmietany 30%
- owoce
- 4 łyżki żelatyny
- 750 g białego sera
- 18 łyżek cukru
- 2 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
- 250 g margaryny
- 100 g masła
- 150 g wiórek kokosowych
- biszkopty do wyłożenia blaszki
- 750 ml mleka
Śmietanę ubić z 8 łyżkami cukru. Ser trzykrotnie zmielić. Dodać do śmietany. Połączyć. Następnie dodać rozpuszczoną w odrobinie wody, ostudzoną żelatynę. Całość połączyć na gładką masę. Na koniec dodać owoce. Wymieszać.
Masa budyniowa:
Ugotować budyń (mleko zagotować z 8 łyżkami cukru). Odstawić do ostygnięcia. Gdy będzie gotowy utrzeć z margaryną.
Na patelni roztopić masło. Dodać 2 łyżki cukru i wiórki kokosowe. Zarumienić. Odstawić do wystygnięcia.
Na spód blaszki poukładać biszkopty, masę serową, masę budyniową, ostudzone wiórki kokosowe. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Mniam, wspaniale się prezentuje:)
OdpowiedzUsuńCiekawe przepisy, obserwuję i zapraszam do siebie:)
lekcjewkuchni.blogspot.com
Wygląda pysznie :).
OdpowiedzUsuńAle narobiłaś mi smaka z samego rana ;)
OdpowiedzUsuńKuszący serniczek:)
OdpowiedzUsuń