- 2 sztuki filetu z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- pół selera
- 1 litr bulionu
- 3 kostki serka topionego
- 0.5 kg pieczarek
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Można dodać:
- groszek
- kukurydzę
- fasolkę czerwoną
Filet pokroić w małą kostkę, obsypać przyprawami, usmażyć.
Pieczarki podsmażyć.
Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa. Zalać bulionem, dodać ser topiony i pieczarki.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, czosnek i resztę wybranych składników. Doprawić do smaku.
Ależ bym zjadła taką zupę. Brzmi przepysznie :)
OdpowiedzUsuńJest pyszna :)
UsuńJa bym pewnie nie zjadła, bo nie jadam zup :P
OdpowiedzUsuńNo cóż, zdarza się :D
Usuń