poniedziałek, 25 listopada 2013

Zupa Królewska.

Składniki:

  • 2 sztuki filetu z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • pół selera
  • 1 litr bulionu
  • 3 kostki serka topionego
  • 0.5 kg pieczarek
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku 


Można dodać:

  • groszek
  • kukurydzę
  • fasolkę czerwoną


Filet pokroić w małą kostkę, obsypać przyprawami, usmażyć.
Pieczarki podsmażyć.
Marchewkę, pietruszkę i selera pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać do mięsa. Zalać bulionem, dodać ser topiony i pieczarki.
Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, czosnek i resztę wybranych składników. Doprawić do smaku.


4 komentarze:

Dziękuję za wszystkie komentarze! :)
Na pewno wszystkie przeczytam i jeśli będzie potrzeba - odpiszę!