- 230 g mąki
- 175 g margaryny
- 70 g cukru pudru
- 1 łyżeczka olejku waniliowego lub śmietankowego
Margarynę i cukier ucieramy na jasną masę. Dodajemy aromat, miksujemy. Dodajemy mąkę i zagniatamy ciasto. Wstawiamy na 20-30 minut do lodówki.
Po wyjęciu formujemy warkoczyki, ruloniki, co kto chce :D
Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 160-170 stopni.
Po wyjęciu można posypać cukrem pudrem.
Paluszki można również zrobić dwukolorowe, wtedy ciasto podzielić na 2 części i do jednej dodać 1 łyżkę kakao.
Szybko, łatwo i na pewno pysznie.
OdpowiedzUsuńNaprawdę słodkie - i w smaku i w przeuroczym wyglądzie! pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam :)
Usuń